9 Ocak 2016 Cumartesi

Kırmızı Lahana Turşusu ve Pembe Sultan Tarifi

Kırmızı Lahana Turşusu ve Pembe Sultan Salatası

Herkese merhaba :) Malum hafta boyunca hasta olunca haftasonu dışarı çıkmayıp evde dinlenmeyi tercih ettim. Dinlenmek dediğime bakmayın, hiçbir zaman uzun uzun sabah uykusu, tv karşısında uzanma gibi yeteneklerim olmadı :) Evde olduğum her an, birşeylerle uğraştığım için dışarıda daha az yorulduğum da söylenebilir :p

Evde olunca en çok mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum. Ne mutlu bana ki mutfak deneyimlerimi paylaşabileceğim bir de blogum var şimdi ^_^ Bugün iki tarifim var size...

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin çok güçlü antioksidanlar olduğunu hatırlayarak kış aylarının lezzetli yiyeceği kırmızı lahana ile yapabileceğimiz ilk tarif kırmızı lahana turşusu :) Adının turşu olduğuna bakmayın. Aslında önceden hazırlanmış kırmızı lahanalarımızı, salatalarda ya da sade tüketebilirsiniz. Özellikle kebapçılarda yediğiniz salataların içindeki o muhteşem pembe ve yumuşak lahanalar bu şekilde hazırlanıyor, bilginize :) Yoksa pazardan alıp limonladığınız lahananın o kadar yumuşak olmasına imkan yok :)


Malzemeler

  • 1 adet kırmızı lahana
  • 5-6 adet limon
  • 1 çay bardağı sirke
  • Tuz

Yapılışı

  • Lahanayı ince ince doğrayın. Elle veya buna özel doğrama makinalarını kullanabilirsiniz. 
  • Doğranmış lahanaları limon suyu, sirke ve tuz ile karıştırın.
  • İyice karıştırılmış lahanayı, sıkıştırıp bastırarak cam bir kavanoza koyun. Kapağını sıkıca kapatıp 1 hafta bekleyin. 

Püf Noktası

  • Lahanayı doğramak için özel bir aletiniz yoksa, sebze soyma bıçağını kullanabilirsiniz. Biraz daha ince olmakla birlikte işinizi kolaylaştıracağı kesin :)
  • Hazırladığınız lahanaları, buzdolabında saklarsanız çok daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Lahanalarımızı salatalarımızın üstüne koyarak yeterince tükettiysek gelelim Pembe Sultan tarifine :)

Pembe Sultan- Mor Dünya Salatası (2 kişilik)

Açıkçası adı hakkında benim de şüphelerim var. Pembe Sultan, Mor Dünya, Mor Lahana Salatası, Yoğurtlu Mor Lahana Salatası... Adını bilemem ama yemekten çok zevk aldığım bir salata :)


Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı lahana turşusu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı ceviz (tercihe bağlı, olmasa da olur)
  • tuz

Yapılışı

  • Bütün malzemeleri birbirine karıştırın =)

Püf Noktası

  • Yoğurt tercihinizi süzme yoğurttan yana kullanırsanız, salatanızın sulanmasını engellersiniz.
  • Sarımsağını sonradan eklemek koşuluyla, süzme yoğurtla hazırladığınız taktirde 1 gün önceden hazırlayabilir; böylece misafirleriniz için hazırlanırken zaman da kazanmış olursunuz :)
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. lahana turşusunu deneyeceğim...hem zamanı iyi kullanmak hem de lezzetli bir tarif....teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar büyük bir rahatlık sağlıyor ki, hemen salataya ekleyerek ya da yoğurtla karıştırarak hemen bir meze/salata hazırlayabiliyorsunuz :)

      Sil