9 Mart 2017 Perşembe

Mekan Önerisi: Karabiber/ Sucuk Dükkanı

Kastamonu Karabiber/ Sucuk Dükkanı

Merhabalar, yeni bir mekan önerisi ile karşınızdayım :) Bu seferki önerim Kastamonu'dan. Adından da anlaşılacağı üzere, mekanın favori ürünü sucuk ekmek :) Öyle ki mekanda neredeyse bütün müşteriler sucuk ekmek yiyordu. 


Ne kadar doğru bilinmez ama gurmeler arasında pastırmanın, sucuğun hası Kayseri'de değil Kastamonu'da yenir, diye söylenirmiş. Ben tartışmadan uzak durup hangisi olursa olsun yerim diyerek kenara çekiliyorum :) Mekanda yemek istemezseniz kiloyla da sucuk, pastırma gibi ürünleri alabilirsiniz.


Bu kadar sucuk ekmek dedin de bu hamburger nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim :) Katılacağım  bir toplantıdan ötürü sucuktan uzak durmak zorunda kaldım. Ama neredeyse iyi ki de öyle yapmışım diyecek duruma da geldim :) 

Ev yapımı dolgun bir köfteyle hazırlanmış hamburger, en sevdiğim yeşilliklerden kuzu kulağı ve kızarmış patates ile servis ediliyor. Köftesi Türk tipi köfte olmasıyla alışılmış Amerikan köftelerinden farklı. Açıkçası bu durum beni rahatsız etmedi; zira tam olarak Türk damak zevkine sahip bir insanım :)



Mekan foursquere'de Kastamonu için en yüksek puanı almış yerdi. Biz de genel olarak memnun kaldık. 

Mekanın bir diğer güzelliği, renk renk döşenmiş, ayrıntılara özenilmiş dekorasyonuydu. Hani tam instalık mekan denir ya o türden :) Mekanın ışıkları da fotoğraf için oldukça uygun. Bakınız mekan fotolarına :)


 

Mekanda olumsuz olarak gördüğüm sadece iki şey oldu: Bir, tercih edilen müzikler çok sıradan ve özensizdi. İki, sigaralı bölüm ile sigarasız bölüm arasında pek de sınır yoktu. Bu da sigara içilmeyen bölüme biraz koku gelmesine neden oluyor. Umarım bu sorunlar da kısa zamanda çözülür. 

Bu mekanı genel olarak sevdik ve yemeklerini lezzetli bulduk. Sizin de Kastamonu'ya yolunuz düşerse, uğrayıp birşeyler yiyebilir ya da sevdiklerinize hediyelik sucuk/ pastırma alabilirsiniz :)

Mekanın resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Afiyetle... 💕




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder