24 Mart 2017 Cuma

Mekan Önerisi: Köfteci Yusuf

Yol Lokantasından Restoranlar Zincirine, Köfteci Yusuf

1996 yılında kurulup şehirlerarası yolcuların uğrak noktası olan Köfteci Yusuf, bir yol lokantasıyken şimdi farklı şehirlerde 26 şubesiyle hizmet veren bir restoran zinciri. 




Adının da hakkını veren meşhuru elbette köftesi :) Daha önce İzmir şubesinde deneyip beğenmiştik. Şimdi Ankara Podium AVM'de açtıkları 1025 kişi kapasiteli dev restoranlarıyla başkentlilere hizmet ediyorlar. 
Şimdi böyle dev bir mekan deyince canınız sıkılmasın. Müşteriden daha çok çalışan var. Dakikalar içinde siparişiniz geliyor, yere bir gıdım ekmek düşürseniz elinde paspasla çalışan koşuyor, son lokmanızı yutmadan çaylarınız ikram ediliyor :)


E mekan büyük de mutfak küçük mü :) Bu fotoğraf 5te 1i falandır herhalde :) Açık mutfak uygulaması benim hep en sevdiğim şeylerdendir. Burada da ızgarayı, servisi, çay ocağını açık açık görüyorsunuz. 


Köftenin yanına çok yakıştırdığımız piyazı da denedik. Tahinli değil limonlu piyazdı. Taze ve lezzetliydi ama özel bir övgüye neden olacak bir farklılık göremedik :)


İkram olarak ekmeğe sürmelik salçalı sos ve biber turşusu var. Salça sosa özellikle bayıldığımı söyleyebilirim :) Tam kahvaltılık sos bence. Kahvaltı demişken kahvaltı için de davet aldık, en kısa sürede onu da deneyip size anlatırım :) Bu arada kızarmış ekmeklerine bayıldım ama azıcık kilo aldığım için sadece tadına bakabildim :(

Ayranları kendi ürünleri. Nedense daha sağlıklı olduğunu düşündürdü ama lezzet olarak standart olduğuna karar verdik :)


Restoranda yemek istemezseniz, çeşitli et ve kahvaltılık ürün alışverişi de yapabilirsiniz. 

Genel olarak hem lezzet hem servis hem uygun fiyatlar hem de güleryüzlü personellerinden memnun kaldık :) Ama en büyük puanımı temizliğe veriyorum. Müşteri kalktıktan sonra sandalye bacaklarını bile silmeleri benim gibi titiz insanların görmekten mutlu olacağı türden bir olay :) 

Denemeye karar verirseniz, şimdiden afiyet olsun...

Kendi adıma ise en kısa sürede kahvaltılarını tatmaktan mutlu olacağım :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder